субота, 3. јун 2017.

VESTI
Жири, формиран од стране главног и одговорног уредника часописа Књижевне вертикале, у саставу Слободан Блажов Ђуровић, песник и председник жирија, те чланице: др Мирјана Даниловић, књижевница и Ана Правиловић, филолог, имао је прилике да се упозна са двадесет и два удворичка песничка рада четрнаест аутора који су испуњавали основни услов конкурса; да радови, поред тога што ће задовољити естетске критеријуме чланова жирија, одишу улизиштвом, тако присутном особином у свакодневном, нарочито друштвено-ангажованом делању једног дела становништва, колоквијално названих политички делатници или активисти, углавном пежоративно а ничим изазвани прозвани ботовима.
Након два елиминациона круга на својој седници одржаној дана 22. јуна 2017. године у Београду, издвојио је три песме, и то: Ода број 0, Господару и Тебе појем, да би тек на крају свог тронедељног рада, сазнали за идентитете аутора.
Три првопласирене песме троје прворангираних аутора су дакле: Ода број 0, ауторице Симониде Бањеглав из Београда, Тебе појем, аутора Предрага Ж. Вајагића, из Бачке Паланке и Господару, аутора Душана Мијајловића Адског, из Ниша. Ови аутори су истовремено и првонаграђени за своје радове.
Своју коначну одлуку и распоред троје аутора три првонаграђених песничких удворичких радова, жири ће саопштити на свечаном проглашењу победника конкурса часописа Књижевне вертикале, за удворичку поезију, која ће се уприличити у Београду половином јула месеца 2017. године, о чему ће уредништво часописа благовремено обавестити учеснике конкурса који су испуњавали услове конкурса и награђене ауторе, као и заинтересовану ал и ону другу јавност.
Уколико становите институције, познатепо делотворној акцији у савамалској Херцеговачкој улици не буду ухитили главног и одговорног уредника Књижевних вертикала, својски ће се потрудити да обезбеди простор за свечано проглашење победника и уручење диплома за ванредни допринос аутора сорабијском удворништву.
На жалост, услед малог броја радова, часопис Књижевне вертикале је приморан да одустане од штампе збирке савремених удворичких песама али ће већина приспелих удворичких песама, оне које су ушле у најшири избор, бити уврштене у августовски, 12. број, на екс Ју просторима препознатљивом часопису, Књижевне вертикале.

Predstavljanje časopisa u SKC Obrenovac, 19. maj 2017.


Predstavljanje časopisa u Modernoj galeriji CZK Lazarevac, 18. maj 2017.Novi 11. broj časopisa Književne vertikale objavljen je 25. aprila 2017.Predstavljanje časopisa u SKC Kragujevac, 8. jul 2015.Predstavljanje časopisa u Biblioteci ''Milutin Bojić'', 2. 2. 2015.Нема коментара:

Постави коментар